
12 Sorumlu Üretim ve Tüketim
Sürdürülebilir üretim ve tüketim kalıplarını sağlamak
Etkinlikler
12 Aralık 2024 • Views: 31
Atık Ayrıştırma Bilgi Yarışması – 3
Tarih: 12.12.2024Saat: 14.00Yerleşke: Kapadokya YerleşkesiYapılacağı Yer: İstanbul Sabiha Gökçen YerleşkesiEtkinlik Türü:...
10 Aralık 2024 • Views: 15
10 Aralık Terra Madre Günü 2024
Tarih: 10.12.2024Saat: 10:30Yerleşke: Kapadokya YerleşkesiYapılacağı Yer: OrtahisarEtkinlik Türü: Özel Gün ve HaftalarDüzenleyen...
5 Aralık 2024 • Views: 21
Atık Ayrıştırma Bilgi Yarışması – 2
Tarih: 05.12.2024Saat: 12.30Yerleşke: Kapadokya YerleşkesiYapılacağı Yer: Uçhisar Sanat YerleşkesiEtkinlik Türü:...
4 Aralık 2024 • Views: 38
Atık Ayrıştırma Bilgi Yarışması – 1
Tarih: 04.12.2024Saat: 11.00Yerleşke: Kapadokya YerleşkesiYapılacağı Yer: Ürgüp Sağlık Yerleşkesi Konferans Salonu –...
Haberler
Bilimsel Toplantılar • Haberler
15 Şubat 2025 • Views: 14
Sıcak Hava Balonu Sektöründe Emniyet, Teknoloji ve Gelecek Perspektifleri Çalıştayı Gerçekleştirildi
Sıcak hava balonu sektöründe emniyet, teknoloji ve geleceğe yönelik stratejilerin tartışıldığı “Sıcak Hava Balonu...
13 Aralık 2024 • Views: 19
Atık Ayrıştırması Bilgi Yarışması Yapıldı
Üniversitemizde, 04-05-12 Aralık 2024 tarihinde Ürgüp, Fabrika, Mustafapaşa, Uçhisar ve İstanbul Sabiha Gökçen Yerleşkelerimizde...
3 Aralık 2024 • Views: 32
Üniversitemizde Toprak Ana Günü (Terra Madre Day) Kutlaması Yapıldı
Toprak Ana Günü (Terra Madre Day), Slow Food hareketinin bir parçası olarak her yıl 10 Aralık tarihinde kutlanan özel bir gündür....
5 Mart 2024 • Views: 30
Kapadokya Lisansüstü Seminerlerinde “İlham Verici Hikâyeleriyle Gastronominin Kadınları” Konuşuldu
Kapadokya Lisansüstü Seminerleri yeni yayın döneminde alanında uzman konukları ağırlamaya devam ediyor.Moderatörlüğünü...
Projeler
4 Mart 2024 • Views: 218
Turizmde Yeşil Dönüşüm: Otellerde Sürdürülebilir Uygulamalar ve Karbon Ayak İzi Ölçümü
Proje No KÜN.2024-HZP-002 Projenin Adı Turizmde Yeşil Dönüşüm: Otellerde Sürdürülebilir Uygulamalar ve Karbon Ayak İzi...
4 Eylül 2023 • Views: 110
Türkiye Sürdürülebilir Gastronomi Kriterleri Projesi
Proje No KÜN.2023-BAGP-023 Projenin Adı Türkiye Sürdürülebilir Gastronomi Kriterleri Projesi Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Halil...
3 Ağustos 2020 • Views: 19
Çevreye Uyumlu Yeni Malzemelerin Sentezi ve Karakterizasyonu
Proje No KÜN.2020-BAGP-001 Projenin Adı Çevreye Uyumlu Yeni Malzemelerin Sentezi ve Karakterizasyonu Proje Yürütücüsü Prof. Dr....
13 Ekim 2019 • Views: 31
Yöresel Bir Ürün Olan Avanos Kalaba Yoğurdunun Cheesecake ve Tiramisu Tatlılarında Kullanım Olanaklarının Araştırılması
Proje No KÜN.2019-BAGP-006 Projenin Adı Yöresel Bir Ürün Kalaba Yoğurdunun Cheesecake ve Tiramisu Tatlılarında Kullanım...
Yayınlar
2 Ocak 2024 • Views: 76
Hidrojen/Kerozen Karışımının Mini Jet Motorunda Yanma Özellikleri ve Emisyonlar Üzerindeki Etkisi: CDC Koşulları Altında Analiz
Bu çalışma, kerozen yakıtı kullanılan mini bir gaz türbini motorunda hidrojen zenginleştirmesi ile renksiz dağıtılmış yanma...
23 Ocak 2023 • Views: 36
Ecotourism research: a bibliometric review
The paper aims to examine the trends and evolution of ecotourism research in the last 20 years, highlighting co-citations, collaborations,...
18 Ağustos 2022 • Views: 27
Optimization of Olive Oil Oleogel-Based Emulsion Composition: Effect of Oleogel Composition on Emulsion Characteristics
In this study, the effects of oil, water, glycerol monostearate, carrageenan and alginate concentrations, which have a significant effect...
15 Temmuz 2022 • Views: 21
Electrospinning of Fatty Acid-Based and Metal Incorporated Polymers for the Fabrication of Eco-Friendly Fibers
Accumulation of plastic wastes occupies large space in gyres of the oceans called the 7th continent. This high-level concentration of...