
12 Sorumlu Üretim ve Tüketim
Sürdürülebilir üretim ve tüketim kalıplarını sağlamak
Etkinlikler
25 Kasım 2025 • Views: 7
‘Moda mı, Bilim mi? Trend Beslenme ve Gastronomi Yaklaşımlarının Sağlık Üzerindeki Etkisi’
Etkinlik Detayları Konuşmacı: Şef Yasemin Güzel, Uzman Diyetisyen Moderatör: Dr. Öğr. Üyesi Ali Ilgaz Etkinliği...
26 Kasım 2025 • Views: 5
Geri Dönüşüm: Doğadan Anahtarlık Yapım Atölyesi
Etkinlik Detayları “Geri Dönüşüm: Doğadan Anahtarlık Yapım Atölyesi” 26 Kasım 2025 Çarşamba günü Oktay Sinanoğlu...
24 Ekim 2025 • Views: 5
Sosyal İnovasyonun Kültür, Bağcılık ve Gastronomiyle Kesişimi
Etkinlik Detayları Kapadokya Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Uygulama ve...
14 Ekim 2025 • Views: 37
Geri Dönüşüm Atölyesi
Etkinlik Detayları Sürdürülebilirlik Ofisi ve Sürdürülebilir Kalkınma Topluluğu iş birliğiyle...
Haberler
15 Ağustos 2025 • Views: 34
Sürdürülebilir Geleceği Personelimizle Birlikte İnşa Ediyoruz
Üniversitemiz, çevreye duyarlı ve sürdürülebilir bir gelecek için yürüttüğü çalışmalarına bir yenisini daha ekledi....
Etkinlikler • Haberler • SlowFood
24 Mayıs 2025 • Views: 363
Slow Food Yeryüzü Pazarı Kapadokya – Uçhisar Açılıyor!
📅 24 Mayıs 2025, Cumartesi🕙 Saat: 10.30 – 12.30📍 Uçhisar Sanat Yerleşkesi Konferans Salonu – Uçhisar Yeryüzü Pazarı...
23 Mayıs 2025 • Views: 42
KÜN’de Türk Mutfağı Haftası: Yerelden Küresele Sürdürülebilir Gıda Vurgusu
KÜN’de Türk Mutfağı Haftası: Yerelden Küresele Sürdürülebilir Gıda VurgusuKapadokya Üniversitesi (KÜN), Türk Mutfağı...
Etkinlikler • Haberler • SlowFood
21 Mayıs 2025 • Views: 83
Türk Mutfağı Haftasında Slow Food Liderleriyle Kapadokya’da Buluşuyoruz
21-27 Mayıs 2025 tarihleri arasında kutlanacak Türk Mutfağı Haftası’nda, Slow Food Uluslararası Konseyi’ni ağırlıyoruz....
Projeler
4 Mart 2024 • Views: 475
Turizmde Yeşil Dönüşüm: Otellerde Sürdürülebilir Uygulamalar ve Karbon Ayak İzi Ölçümü
Proje No KÜN.2024-HZP-002 Projenin Adı Turizmde Yeşil Dönüşüm: Otellerde Sürdürülebilir Uygulamalar ve Karbon Ayak İzi...
4 Eylül 2023 • Views: 217
Türkiye Sürdürülebilir Gastronomi Kriterleri Projesi
Proje No KÜN.2023-BAGP-023 Projenin Adı Türkiye Sürdürülebilir Gastronomi Kriterleri Projesi Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Halil...
3 Ağustos 2020 • Views: 36
Çevreye Uyumlu Yeni Malzemelerin Sentezi ve Karakterizasyonu
Proje No KÜN.2020-BAGP-001 Projenin Adı Çevreye Uyumlu Yeni Malzemelerin Sentezi ve Karakterizasyonu Proje Yürütücüsü Prof. Dr....
13 Ekim 2019 • Views: 96
Yöresel Bir Ürün Olan Avanos Kalaba Yoğurdunun Cheesecake ve Tiramisu Tatlılarında Kullanım Olanaklarının Araştırılması
Proje No KÜN.2019-BAGP-006 Projenin Adı Yöresel Bir Ürün Kalaba Yoğurdunun Cheesecake ve Tiramisu Tatlılarında Kullanım...
Yayınlar
30 Mayıs 2023 • Views: 147
Hidrojen/Kerozen Karışımının Mini Jet Motorunda Yanma Özellikleri ve Emisyonlar Üzerindeki Etkisi: CDC Koşulları Altında Analiz
Bu çalışma, kerozen yakıtı kullanılan mini bir gaz türbini motorunda hidrojen zenginleştirmesi ile renksiz dağıtılmış yanma...
15 Şubat 2023 • Views: 74
Zeytinyağı Oleojel Tabanlı Emülsiyon Kompozisyonunun Optimizasyonu: Oleojel Kompozisyonunun Emülsiyon Özelliklerine Etkisi
Ezgi Demir Özer ve Cem Okan Özer tarafından hazırlanan bu makale, zeytinyağı esaslı oleogel emülsiyonlarının optimizasyonunu konu...
23 Ocak 2023 • Views: 85
Ekoturizm Araştırmaları: Bibliyometrik Bir İnceleme
Abdurrahman Dinç, Mehmet Bahar ve Yunus Topsakal tarafından kaleme alınan bu makale, ekoturizm alanındaki akademik yayınların son...
2 Şubat 2022 • Views: 37
Çevre Dostu Liflerin Üretimi İçin Yağ Asidi Tabanlı ve Metal İçerikli Polimerlerin Elektro-İplikçiliği
Çağlar Erdem, Tuğba Işık, Nesrin Horzum, Baki Hazer ve Mustafa M. Demir tarafından kaleme alınan bu çalışma, bitkisel yağ bazlı...






