Proje No | KÜN.2023-BAGP-001 |
Projenin Adı | Kütüphane Sürdürülebilirlik Yönetim Sistemi Projesi |
Proje Yürütücüsü | Doç. Dr. Halil Burak Sakal |
Araştırmacılar | – |
Projenin Türü | Ar-Ge |
Ait Olduğu Birim | SSÇM |
Süresi (Ay) | 6 Ay |
Proje Özeti | Kapadokya Üniversitesi Sosyal ve Stratejik Çalışmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yürütülen bu araştırma projesinin amacı, Türkiye’de başta kütüphaneler ve müzeler olmak üzere kamu kurumlarının sürdürülebilirlik sertifikasyonuna yönelik fizibilitesi ve potansiyelini incelemektir. Bu kültürel kurumlarda sürdürülebilir uygulamaların olanaklarını ve zorluklarını araştıran proje, sürdürülebilir kalkınma çabalarının ilerlemesine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Proje ayrıca, sürdürülebilirlik ilkelerinin müze ve kütüphanelere uygulanmasına ilişkin akademik çalışmalardaki boşluğu doldurmayı ve politika yapıcılar, kültür yöneticileri ve turizm ve kültür sektörlerindeki paydaşlar için pratik bilgiler ve öneriler sağlamayı amaçlamaktadır. Nihai olarak proje, Türkiye’de Birleşmiş Milletler’in sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin uygulamalarının genel olarak desteklenmesine öncülük ederek müze ve kütüphane yönetimine çevresel, sosyal ve ekonomik açıdan daha sorumlu bir yaklaşımı teşvik etmeyi amaçlamaktadır.Bu proje çerçevesinde, Türkiye’nin ilk Biyosfer Sürdürülebilir Müze Sertifikasına sahip Rami Kütüphanesi’nin ve yine aynı sertifikaya sahip olan İzmir Kültür Sanat Fabrikası’nın sürdürülebilirlik sertifikasyon yolculuklarının incelenmesi ve bu kurumların her yönüyle sürdürülebilirlik ilkeleri ile tam uyum içinde olması için gerekli akademik ve teknik destek verilmesi de amaçlanmaktadır. Hedef, Rami Kütüphanesi ve İzmir Kültür Sanat Fabrikası örneklerinden hareketle, müzeler ve kütüphaneler için Sürdürülebilirlik Planı oluşturmak, uzun vadeli sürdürülebilirliği sağlamaktır. |
Kategoriler
- Bilimsel Toplantılar 12
- Etkinlikler 123
- Genel 37
- Haberler 28
- Projeler 25
- SlowFood 6
- Yayınlar 19
Etkinlikler
- Altın Çilek/Yer Kirazı (Physalis Peruviana L.)… 18 Eylül 2022
- “4. Uluslararası Enerji, Çevre ve Enerji… 7 Eylül 2024
- Kapadokya Sürdürülebilirlik Konuşmaları: 2023… 29 Haziran 2024
- Biosphere’den Üniversitemize Kurumsal… 6 Eylül 2024
- Yerel ve Sürdürülebilir Gastronominin Geliştirilmesi… 25 Mayıs 2023
- Doğal Ürünlerden Biyobozunur, Yeni Çevre Dostu… 15 Ocak 2018
- Güvenilir Gıda 16 Ekim 2020
- Gıdanı Koru 24 Mart 2021
- Türkiye’nin ilk gastronomi akademisi ‘Kapadokya… 29 Aralık 2022
- Sürdürülebilirlik ve BM Sürdürülebilir Kalkınma… 10 Mayıs 2023
Kategoriler
Copyright © 2020 - Epika