Proje No | KÜN.2021-BAGP-011 |
Projenin Adı | GastroKapadokya |
Proje Yürütücüsü | Dr. Öğr. Üyesi Ezgi Demir Özer |
Araştırmacılar | |
Projenin Türü | Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Projesi (BAGP) |
Ait Olduğu Birim | Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu |
Süresi (Ay) | 18 |
Proje Özeti | Kapadokya bölgesi İç Anadolu’nun zengin doğal ve tarihi güzellikleriyle bilinen en önemli turizm merkezlerindendir. Ancak gastronomi ile bilinirliği düşük düzeydedir. Bir destinasyona gelen turistlerin en fazla harcamayı gastronomi alanına yaptığı pek çok çalışmada belirtilmiştir. Bölgenin turizm hareketliliği göz önünde bulundurulduğunda yerel yemeklerin keşfedilmesi, tanıtılması ve yapılışının anlatılması bilinirliğe katkıda bulunacaktır. Bu bilgileri doğru bir şekilde aktarabilecek görsellerle zenginleştirilmiş bir internet sitesinin olması bölgeye gelecek kişileri bilgilendirmede önemli bir kaynak olacaktır. Bu hedefle tasarlanan projede Kapadokya bölgesi illerinin zengin mutfağı, yiyecek içecek işletmeleri ve yerel ürünleri araştırılacak ve internet sitesi aracılığı ile tanıtımı sağlanacaktır. |
KATEGORİLER
- Bilimsel Toplantılar 12
- Duyarsız Kalma 14
- Etkinlikler 123
- Genel 38
- Haberler 28
- Projeler 25
- SlowFood 6
- Yayınlar 18
ETKİNLİKLER
- Green Airport building certification comparison: a… 3 Haziran 2022
- Küresel Güney bağlamında iklim etiği ve iklim… 10 Kasım 2022
- Etsiz Pazartesi (Meat Free Monday): Küresel İyileşme Akımı 2 Temmuz 2024
- 4th International Conference on Energy Environment… 21 Kasım 2024
- Kütüphane Sürdürülebilirlik Yönetim Sistemi Projesi 6 Şubat 2023
- Lisansüstü Seminerleri: İlham Verici Hikâyeleriyle… 1 Mart 2024
- Türkiye Gastronomi Envanterinin Oluşturulması Projesi 4 Mart 2024
- Hürmetçi Sazlığını Turizme Kazandırma Eylem Planı Projesi 6 Mayıs 2024
- Kapadokya Sürdürülebilirlik Konuşmaları: 2023… 29 Haziran 2024
- 4th International Conference on Energy Environment… 29 Ağustos 2024
Son yorumlar
Görüntülenecek bir yorum yok.
KATEGORİLER
Copyright © 2020 - Epika