Proje No | KÜN.2021-BAGP-011 |
Projenin Adı | GastroKapadokya |
Proje Yürütücüsü | Dr. Öğr. Üyesi Ezgi Demir Özer |
Araştırmacılar | |
Projenin Türü | Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Projesi (BAGP) |
Ait Olduğu Birim | Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu |
Süresi (Ay) | 18 |
Proje Özeti | Kapadokya bölgesi İç Anadolu’nun zengin doğal ve tarihi güzellikleriyle bilinen en önemli turizm merkezlerindendir. Ancak gastronomi ile bilinirliği düşük düzeydedir. Bir destinasyona gelen turistlerin en fazla harcamayı gastronomi alanına yaptığı pek çok çalışmada belirtilmiştir. Bölgenin turizm hareketliliği göz önünde bulundurulduğunda yerel yemeklerin keşfedilmesi, tanıtılması ve yapılışının anlatılması bilinirliğe katkıda bulunacaktır. Bu bilgileri doğru bir şekilde aktarabilecek görsellerle zenginleştirilmiş bir internet sitesinin olması bölgeye gelecek kişileri bilgilendirmede önemli bir kaynak olacaktır. Bu hedefle tasarlanan projede Kapadokya bölgesi illerinin zengin mutfağı, yiyecek içecek işletmeleri ve yerel ürünleri araştırılacak ve internet sitesi aracılığı ile tanıtımı sağlanacaktır. |
Kategoriler
- Bilimsel Toplantılar 12
- Etkinlikler 123
- Genel 37
- Haberler 28
- Projeler 25
- SlowFood 6
- Yayınlar 19
Etkinlikler
- Altın Çilek/Yer Kirazı (Physalis Peruviana L.)… 18 Eylül 2022
- Deniz Sağdıç ile Sürdürülebilir Sanat Üzerine 8 Kasım 2022
- Güvenilir Gıda 16 Ekim 2020
- Göreme Açık Hava Müzesi Gezisi 7 Mayıs 2024
- Biosphere’den Üniversitemize Kurumsal… 6 Eylül 2024
- Küresel Güney bağlamında iklim etiği ve iklim… 10 Kasım 2022
- Türkiye’nin ilk gastronomi akademisi ‘Kapadokya… 29 Aralık 2022
- Sürdürülebilirlik ve BM Sürdürülebilir Kalkınma… 10 Mayıs 2023
- Anaokulu Menülerinin İyileştirilmesi ve Yemek… 9 Haziran 2023
- Kapadokya Sürdürülebilirlik Konuşmaları: 2023… 29 Haziran 2024
Kategoriler
Copyright © 2020 - Epika