Proje No | KÜN.2019-BAGP-008 |
Projenin Adı | Gastronomik Miras: Kapadokya Bölgesi Yemekleri |
Proje Yürütücüsü | Dr. Öğr. Üyesi Ezgi Demir Özer |
Araştırmacılar | Öğr. Gör. Cem Aydoğdu, Öğr. Gör. Melih İçigen |
Projenin Türü | Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Projesi (BAGP) |
Ait Olduğu Birim | Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu |
Süresi (Ay) | 12 |
Proje Özeti | Projemiz ülkemizde kültür turizmi denilince akla gelen ilk destinasyonlardan biri olan Kapadokya bölgesinin geçmişten günümüze unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerinin bir kitapta toplanıp gelecek kuşaklara aktarılması için gerçekleştirilecek ve sonucunda yöresel mutfağın bilinirliğinin arttırılıp değer kazanması sağlanmış olacaktır. Geleneksel ve yöresel yemeklerin tarihimizin bir parçası olarak kayıt altına alınması, literatürde yer alarak kaybolup gitmemesi sağlanacaktır. Kısacası; bu çalışmamızın sonucunda eğitim, tarih, kültür, bilim alanlarına iyi bir kaynak hazırlanacak ve böylece Kapadokya bölgesindeki gastronomi turizmine destek olunacaktır. |
Kategoriler
- Bilimsel Toplantılar 12
- Etkinlikler 123
- Genel 37
- Haberler 28
- Projeler 25
- SlowFood 6
- Yayınlar 19
Etkinlikler
- Altın Çilek/Yer Kirazı (Physalis Peruviana L.)… 18 Eylül 2022
- Deniz Sağdıç ile Sürdürülebilir Sanat Üzerine 8 Kasım 2022
- Güvenilir Gıda 16 Ekim 2020
- Göreme Açık Hava Müzesi Gezisi 7 Mayıs 2024
- Biosphere’den Üniversitemize Kurumsal… 6 Eylül 2024
- Küresel Güney bağlamında iklim etiği ve iklim… 10 Kasım 2022
- Türkiye’nin ilk gastronomi akademisi ‘Kapadokya… 29 Aralık 2022
- Sürdürülebilirlik ve BM Sürdürülebilir Kalkınma… 10 Mayıs 2023
- Anaokulu Menülerinin İyileştirilmesi ve Yemek… 9 Haziran 2023
- Kapadokya Sürdürülebilirlik Konuşmaları: 2023… 29 Haziran 2024
Kategoriler
Copyright © 2020 - Epika