Proje No | KÜN.2019-BAGP-008 |
Projenin Adı | Gastronomik Miras: Kapadokya Bölgesi Yemekleri |
Proje Yürütücüsü | Dr. Öğr. Üyesi Ezgi Demir Özer |
Araştırmacılar | Öğr. Gör. Cem Aydoğdu, Öğr. Gör. Melih İçigen |
Projenin Türü | Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Projesi (BAGP) |
Ait Olduğu Birim | Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu |
Süresi (Ay) | 12 |
Proje Özeti | Projemiz ülkemizde kültür turizmi denilince akla gelen ilk destinasyonlardan biri olan Kapadokya bölgesinin geçmişten günümüze unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerinin bir kitapta toplanıp gelecek kuşaklara aktarılması için gerçekleştirilecek ve sonucunda yöresel mutfağın bilinirliğinin arttırılıp değer kazanması sağlanmış olacaktır. Geleneksel ve yöresel yemeklerin tarihimizin bir parçası olarak kayıt altına alınması, literatürde yer alarak kaybolup gitmemesi sağlanacaktır. Kısacası; bu çalışmamızın sonucunda eğitim, tarih, kültür, bilim alanlarına iyi bir kaynak hazırlanacak ve böylece Kapadokya bölgesindeki gastronomi turizmine destek olunacaktır. |
KATEGORİLER
- Bilimsel Toplantılar 12
- Duyarsız Kalma 14
- Etkinlikler 123
- Genel 38
- Haberler 28
- Projeler 25
- SlowFood 6
- Yayınlar 18
ETKİNLİKLER
- Green Airport building certification comparison: a… 3 Haziran 2022
- Küresel Güney bağlamında iklim etiği ve iklim… 10 Kasım 2022
- Kütüphane Sürdürülebilirlik Yönetim Sistemi Projesi 6 Şubat 2023
- Turizmde Yeşil Dönüşüm: Otellerde Sürdürülebilir… 4 Mart 2024
- Sultan Sazlığı Millî Parkı Ziyareti 5 Mart 2022
- Türkiye’de Kent ve Çevre Yönetimi 9 Mart 2023
- Deniz Sağdıç ile Sürdürülebilir Sanat Üzerine 8 Kasım 2022
- Güvenilir Gıda 16 Ekim 2020
- Etsiz Pazartesi (Meat Free Monday): Küresel İyileşme Akımı 2 Temmuz 2024
- 4th International Conference on Energy Environment… 21 Kasım 2024
Son yorumlar
Görüntülenecek bir yorum yok.
KATEGORİLER
Copyright © 2020 - Epika