Kurucumuz Alev Alatlı anısına 24-25 Nisan 2025 tarihlerinde düzenlenen Kapadokya Gastronomi, Gıda ve Turizm Araştırmaları Kongresi (KAPGTAK 2025) Bildiri Kitabı yayımlandı. Editörlüğünü Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanımız Dr. Öğr. Üyesi Ali Ilgaz’ın üstlendiği kitap, gastronomi alanında uzman akademisyenlerin ve araştırmacıların katkılarıyla, akademik ve sektörel gelişmeleri bir araya getirerek bilim dünyasına değerli bir kaynak sunuyor. Zengin İçerik, Güncel Araştırmalar Bildiri kitabında yer alan çalışmalar; sürdürülebilir tarım ve turizmden fonksiyonel gıdaya, gastronomi turizminden yenilikçi üretim tekniklerine, gastronomik mirastan dijitalleşmeye kadar geniş bir alana ışık tutuyor. Ayrıca “nörogastronomi”, “3D baskı teknolojileri ile alternatif gıda üretimi”, “metaverse ve sanal gastronomi deneyimleri” gibi geleceğin gastronomisine yön verecek konuları okuyuculara sunuyor. KÜN, Gastronomi Alanında Katkılarını Sürdürüyor Kongrede sunulan bildiriler, yalnızca akademik camiaya değil; aynı zamanda gastronomi sektörü, gıda endüstrisi ve turizm profesyonelleri için de yol gösterici nitelikte. Bu kapsamda Kapadokya Üniversitesi, yayımladığı bildiri kitabıyla gastronomi alanındaki bilimsel üretime katkı sağlamanın yanı sıra sektörle akademiyi buluşturan bir köprü işlevi görüyor. Eser, eğitim ve araştırma faaliyetleriyle Türkiye’nin gastronomi literatürüne katkı sunarken, geleceğin mutfak teknolojilerinden kültürel mirasın korunmasına kadar pek çok yeniliği içinde barındırmasıyla hem öğrenciler hem de araştırmacılar için referans niteliğinde bir çalışma olarak öne çıkıyor. KAPGTAK 2025 Bildiri Kitabı’na ulaşmak için tıklayınız.
KATEGORİLER
- Bilimsel Toplantılar 13
- Duyarsız Kalma 30
- Etkinlikler 352
- Genel 3
- Haberler 89
- Projeler 25
- SlowFood 24
- Yayınlar 18
ETKİNLİKLER
Kapadokya Üniversitesi, 2025 UI GreenMetric Dünya… 17 Aralık 2025
Connect 4 Environmental Sustainability in Film and the Media 6 Şubat 2023
11 Kasım Millî Ağaçlandırma Günü 11 Kasım 2023
9 Mayıs Dünya Göçmen Kuşlar Günü 9 Mayıs 2024
8 Kasım Dünya Şehircilik Günü 8 Kasım 2024
Kapadokya Gastronomi, Gıda ve Turizm Araştırmaları Kongresi 24 Nisan 2025
24 Ekim Uluslararası İklim Eylem Günü 24 Ekim 2020
Yöresel Bir Ürün Olan Avanos Kalaba Yoğurdunun… 13 Ekim 2019
Turizmde Yeşil Dönüşüm: Otellerde Sürdürülebilir… 4 Mart 2024
14 Mart Dünya Nehirler Günü 14 Mart 2025
Son Yazılar
- KÜN Sürdürülebilirlik Ofisi Sıfır Atık Forumu’ndaydı
- Dünyada Bir İlk: KÜN ve GSTC’den Sürdürülebilir MICE Eğitimi
- Üniversitemizden 2025 UI GreenMetric’te Büyük Başarı!
- Türkiye’nin Siber Güvenlik Hamlesi: “Siber Vatan Programı” Başvuruları Başladı
- ELEVATE Projesi’nin Tanıtım Toplantısı Kapadokya Üniversitesinde Gerçekleşti
Son yorumlar
Görüntülenecek bir yorum yok.
KATEGORİLER
Copyright © 2020 - Epika








