Written by 17:00 Yayınlar Views: 13

Türkiye’de Kent ve Çevre Yönetimi

Purpose Image

Türkiye’de Kent ve Çevre Yönetimi başlığını taşıyan bu kitabı, Kapadokya Üniversitesi öğretim üyeleri olarak, bütüncül bir bakış açısıyla literatüre katkı sunma amacıyla hazırladık. Konunun, özellikle “kurumsal ve tüzel” boyutlarıyla ele alındığı kitabın, bu disiplinler arası ve geniş kapsamlı niteliğiyle değişik dallarda öğretim yapılan yükseköğretim kurumlarındaki bilim insanlarının ve öğrencilerinin yararlanabilecekleri bir kaynak olmasını arzu ettik. Ağırlıklı olarak doğal ve kültürel varlıkların korunmasına ilişkin yönetim ve planlama konularına odaklanmış olan bu kitapta, koruma-kullanma dengesi, bir başka deyişle sürdürülebilirlik bağlamında ele alınmış olan konuların hepsi, hem Türkiye’de hem de bütün dünyada devletlerin ve yerel yönetimlerin, uluslararası kuruluşların, sivil toplum örgütlerinin ve kamu niteliğindeki meslek kuruluşlarının da yardım ve işbirliğiyle çözümüne çalıştıkları güncel konulardır.

Keleş, R. & Kuran, H.
Türkiye’de Kent ve Çevre Yönetimi. Nika Yayınevi (2023).