Proje No | KÜN.2023-BAGP-001 |
Projenin Adı | Kütüphane Sürdürülebilirlik Yönetim Sistemi Projesi |
Proje Yürütücüsü | Doç. Dr. Halil Burak Sakal |
Araştırmacılar | – |
Projenin Türü | Ar-Ge |
Ait Olduğu Birim | SSÇM |
Süresi (Ay) | 6 Ay |
Proje Özeti | Kapadokya Üniversitesi Sosyal ve Stratejik Çalışmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yürütülen bu araştırma projesinin amacı, Türkiye’de başta kütüphaneler ve müzeler olmak üzere kamu kurumlarının sürdürülebilirlik sertifikasyonuna yönelik fizibilitesi ve potansiyelini incelemektir. Bu kültürel kurumlarda sürdürülebilir uygulamaların olanaklarını ve zorluklarını araştıran proje, sürdürülebilir kalkınma çabalarının ilerlemesine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Proje ayrıca, sürdürülebilirlik ilkelerinin müze ve kütüphanelere uygulanmasına ilişkin akademik çalışmalardaki boşluğu doldurmayı ve politika yapıcılar, kültür yöneticileri ve turizm ve kültür sektörlerindeki paydaşlar için pratik bilgiler ve öneriler sağlamayı amaçlamaktadır. Nihai olarak proje, Türkiye’de Birleşmiş Milletler’in sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin uygulamalarının genel olarak desteklenmesine öncülük ederek müze ve kütüphane yönetimine çevresel, sosyal ve ekonomik açıdan daha sorumlu bir yaklaşımı teşvik etmeyi amaçlamaktadır.Bu proje çerçevesinde, Türkiye’nin ilk Biyosfer Sürdürülebilir Müze Sertifikasına sahip Rami Kütüphanesi’nin ve yine aynı sertifikaya sahip olan İzmir Kültür Sanat Fabrikası’nın sürdürülebilirlik sertifikasyon yolculuklarının incelenmesi ve bu kurumların her yönüyle sürdürülebilirlik ilkeleri ile tam uyum içinde olması için gerekli akademik ve teknik destek verilmesi de amaçlanmaktadır. Hedef, Rami Kütüphanesi ve İzmir Kültür Sanat Fabrikası örneklerinden hareketle, müzeler ve kütüphaneler için Sürdürülebilirlik Planı oluşturmak, uzun vadeli sürdürülebilirliği sağlamaktır. |
KATEGORİLER
- Bilimsel Toplantılar 12
- Duyarsız Kalma 16
- Etkinlikler 131
- Genel 38
- Haberler 34
- Projeler 25
- SlowFood 6
- Yayınlar 18
ETKİNLİKLER
- Genç KIZILAY Topluluğu ile “Kan Bağışı” 22 Şubat 2021
- Güvenilir Gıda 16 Ekim 2020
- Enerji Verimliliği Haftası 10 Ocak 2025
- Besin İsrafı 7 Temmuz 2021
- Yerel ve Sürdürülebilir Gastronominin Geliştirilmesi… 25 Mayıs 2023
- 22 Nisan Dünya Günü / Earth Day 20 Eylül 2024
- 24 Ekim Uluslararası İklim Eylem Günü 24 Ekim 2024
- 24 Ekim Uluslararası İklim Eylem Günü 24 Ekim 2020
- Nevşehir Testi Kebabı Coğrafi İşaret Başvuru Süreci 7 Ekim 2019
- Kütüphane Sürdürülebilirlik Yönetim Sistemi Projesi 6 Şubat 2023
Son yorumlar
Görüntülenecek bir yorum yok.
KATEGORİLER
Copyright © 2020 - Epika