Proje No | KÜN.2021-BAGP-011 |
Projenin Adı | GastroKapadokya |
Proje Yürütücüsü | Dr. Öğr. Üyesi Ezgi Demir Özer |
Araştırmacılar | |
Projenin Türü | Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Projesi (BAGP) |
Ait Olduğu Birim | Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu |
Süresi (Ay) | 18 |
Proje Özeti | Kapadokya bölgesi İç Anadolu’nun zengin doğal ve tarihi güzellikleriyle bilinen en önemli turizm merkezlerindendir. Ancak gastronomi ile bilinirliği düşük düzeydedir. Bir destinasyona gelen turistlerin en fazla harcamayı gastronomi alanına yaptığı pek çok çalışmada belirtilmiştir. Bölgenin turizm hareketliliği göz önünde bulundurulduğunda yerel yemeklerin keşfedilmesi, tanıtılması ve yapılışının anlatılması bilinirliğe katkıda bulunacaktır. Bu bilgileri doğru bir şekilde aktarabilecek görsellerle zenginleştirilmiş bir internet sitesinin olması bölgeye gelecek kişileri bilgilendirmede önemli bir kaynak olacaktır. Bu hedefle tasarlanan projede Kapadokya bölgesi illerinin zengin mutfağı, yiyecek içecek işletmeleri ve yerel ürünleri araştırılacak ve internet sitesi aracılığı ile tanıtımı sağlanacaktır. |
KATEGORİLER
- Bilimsel Toplantılar 12
- Duyarsız Kalma 14
- Etkinlikler 123
- Genel 37
- Haberler 28
- Projeler 25
- SlowFood 6
- Yayınlar 18
ETKİNLİKLER
- Green Airport building certification comparison: a… 3 Haziran 2022
- Kütüphane Sürdürülebilirlik Yönetim Sistemi Projesi 6 Şubat 2023
- Turizmde Yeşil Dönüşüm: Otellerde Sürdürülebilir… 4 Mart 2024
- Sultan Sazlığı Millî Parkı Ziyareti 5 Mart 2022
- Deniz Sağdıç ile Sürdürülebilir Sanat Üzerine 8 Kasım 2022
- Güvenilir Gıda 16 Ekim 2020
- Türkiye’de Kadın Hakları 8 Mart 2021
- Besin İsrafı 7 Temmuz 2021
- Sürdürülebilirlik ve BM Sürdürülebilir Kalkınma… 10 Mayıs 2023
- ‘Dünyayı Arılar Yaşatacak’ poster tasarım… 19 Temmuz 2023
Son yorumlar
Görüntülenecek bir yorum yok.
KATEGORİLER
Copyright © 2020 - Epika