Proje No | KÜN.2021-BAGP-011 |
Projenin Adı | GastroKapadokya |
Proje Yürütücüsü | Dr. Öğr. Üyesi Ezgi Demir Özer |
Araştırmacılar | |
Projenin Türü | Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Projesi (BAGP) |
Ait Olduğu Birim | Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu |
Süresi (Ay) | 18 |
Proje Özeti | Kapadokya bölgesi İç Anadolu’nun zengin doğal ve tarihi güzellikleriyle bilinen en önemli turizm merkezlerindendir. Ancak gastronomi ile bilinirliği düşük düzeydedir. Bir destinasyona gelen turistlerin en fazla harcamayı gastronomi alanına yaptığı pek çok çalışmada belirtilmiştir. Bölgenin turizm hareketliliği göz önünde bulundurulduğunda yerel yemeklerin keşfedilmesi, tanıtılması ve yapılışının anlatılması bilinirliğe katkıda bulunacaktır. Bu bilgileri doğru bir şekilde aktarabilecek görsellerle zenginleştirilmiş bir internet sitesinin olması bölgeye gelecek kişileri bilgilendirmede önemli bir kaynak olacaktır. Bu hedefle tasarlanan projede Kapadokya bölgesi illerinin zengin mutfağı, yiyecek içecek işletmeleri ve yerel ürünleri araştırılacak ve internet sitesi aracılığı ile tanıtımı sağlanacaktır. |
KATEGORİLER
- Bilimsel Toplantılar 12
- Duyarsız Kalma 16
- Etkinlikler 131
- Genel 38
- Haberler 34
- Projeler 25
- SlowFood 6
- Yayınlar 18
ETKİNLİKLER
- Genç KIZILAY Topluluğu ile “Kan Bağışı” 22 Şubat 2021
- Yerel ve Sürdürülebilir Gastronominin Geliştirilmesi… 25 Mayıs 2023
- 24 Ekim Uluslararası İklim Eylem Günü 24 Ekim 2024
- Enerji Verimliliği Haftası 10 Ocak 2025
- Güvenilir Gıda 16 Ekim 2020
- 22 Nisan Dünya Günü / Earth Day 20 Eylül 2024
- Dünya Çevre Sağlığı Günü 5 Kasım 2024
- Besin İsrafı 7 Temmuz 2021
- Sultan Sazlığı Millî Parkı Ziyareti 5 Mart 2022
- 24 Ekim Uluslararası İklim Eylem Günü 24 Ekim 2020
Son yorumlar
Görüntülenecek bir yorum yok.
KATEGORİLER
Copyright © 2020 - Epika